Webapps Online

 

Weblog

Met de weblog module kunt u personen binnen uw organisatie een eigen deel van de site geven. Elke persoon krijgt zijn eigen weblog, op deze weblog kan de betreffende persoon dan met enige regelmaat nieuwe artikelen plaatsen.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om te reageren op de weblogartikelen. Deze reacties kunnen ook aangepast of verwijderd worden.

Call to action

Een weblog is ook een ideale manier om bezoekers aan te zetten tot het ondernemen van een actie op de website. Dit is meestal in de vorm van het bezoeken van een andere pagina, waar bijvoorbeeld een contactformulier te vinden is of een webshop. Om de lezers van een weblog artikel nog eens extra te prikkelen, ondersteunt de weblog module een call to action knop die verschijnt op het moment dat de lezer het artikel heeft uitgelezen.

Een voorbeeld hiervan is te vinden in dit artikel.

Archief

Op de startpagina van een weblog worden de meest recente artikelen getoond. Maar er kan ook een archief van alle artikelen worden opgevraagd. Ook zijn artikelen terug te vinden met de zoekfunctie van de site.

RSS

Elke weblog heeft zijn eigen RSS feed. Door deze RSS feed kunnen bezoekers zich abonneren op de weblog. Deze bezoekers krijgen dan nieuwe artikelen als een soort e-mail binnen, zodra het artikel geplaatst wordt. Zo kunnen bezoekers die interesse hebben in de mening van de auteur, of het thema waar hij over schrijft, eenvoudig op de hoogte worden gehouden.