Webapps Online

 

Waarom het belanrgijk is om op Google Maps te staan

Dated Sunday January 15, 2012

Tags: marketing, seo

Waarom het belanrgijk is om op Google Maps te staan

De nieuwe telefoongids

Veel mensen zijn niet specifiek op zoek naar jouw restaurant of winkel, maar simpelweg naar een restaurant of winkel. Er wordt op Google gezocht naar "restaurant Amsterdam" en gekeken of er iets in de buurt zit. De keuze voor een bepaalde winkel of restaurant kan dus al gemaakt zijn voordat de klant bij jou in de straat loopt. Misschien is er al zelfs een reservering gemaakt. Google maps is daarmee de nieuwe telefoongids geworden.

Google Maps gaat echter een stapje verder dan de traditionele telefoongids. Google Maps toont immers ook de locatie van je winkel of restaurant. Omdat de locatie in veel gevallen een beslissende factor is bij het zoeken, is Google Maps een ideaal instrument om deze groep aan te spreken. Zorg dus dat je goed vermeld staat in deze "telefoongids".

Mobiel

Steeds meer mensen hebben een smartphone. Al lopende, of vanuit de hotelkamer, zoeken ze snel even op waar ze heen willen gaan. Ook hier weer vaak door middel van Google Maps. Door in Google Maps te staan kom je ook onder de aandacht van deze late beslissers.

Aanmelden

Je kan je gratis aanmelden voor Google Maps op Google Places. Je geeft hier je telefoonnummer op, waarna je wordt gebeld door een computer. Deze controleert of jij inderdaad de eigenaar van dit telefoonnummer bent. Na deze verificatie kan je op de site de volgende gegevens over je bedrijf kwijt:

  • bedrijfsnaam
  • telefoonnummers
  • adres
  • website
  • logo en video
  • openingstijden
Share on: Share on Facebook Share on Linked In Share on Twitter Share on Pinterest Share on Google bookmarks