Webapps Online

 

Website en LinkedIn: het beste van twee werelden

Dated Sunday January 15, 2012

Tags: seo, social media, website

Website en LinkedIn: het beste van twee werelden

Steeds meer ondernemers hebben zowel een website als een LinkedIn-profiel. In wisselende mate zijn deze ondernemers op één van de twee actief. Bij al deze ondernemers komt vroeg of laat op: heb ik beide wel nodig.

LinkedIn

Bedrijven halen 50 tot 90 procent van hun opdrachten van, of via, bestaande klanten. Dit maakt het bestaande netwerk van connecties het belangrijkste acquisitie-instrument dat ze hebben. Hier in ligt dan ook de kracht van LinkedIn. Zowel het directe contact als het ontvangen van updates van LinkedIn zorgen ervoor dat je netwerkt vanaf je bureaustoel.

Website

Een succesvol afgeronde opdracht betekent niet alleen een tevreden klant. Het kan ook een inspiratiebron zijn voor je andere of zelfs nieuwe klanten. Zo heeft het bedrijf in de loop van je jaren zijn expertise bewezen. En ontwikkelt zich nog continu binnen het vakgebied. Deze bewezen expertise en resultaten zijn de basis voor nieuwe opdrachten.

Essentieel is dan wel, dat anderen ook op de hoogte zijn van het feit dat jouw bedrijf die oplossing en die expertise kan bieden. Een website is bij uitstek geschikt voor dit doel. Door het menu juist in te richten leg je de nadruk op de kernpunten van jouw bedrijf. Een online portfolio, eventueel voorzien van beeldmateriaal, wekt het vertrouwen dat toekomstige opdrachten in goede handen zijn. Een uitleg over het bedrijf en de werkwijze, case studies en testimonials kunnen daarna de laatste twijfel wegnemen. Door de vrijheid in indeling, functionaliteit en uitstraling kan je op een website veel sterker en meer onderscheidend je key selling points naar voren brengen.

De combinatie

Alhoewel beide vormen van je online presenteren hun voordelen hebben, komt de echte meerwaarde vooral uit de combinatie. Gebruik hierbij de website als een solide basis. De plek waar alle informatie terug te vinden is. Houdt je portfolio en de algemene infromatie ook goed bij.

Wijzig je iets op de website, kijk dan even binnen je LinkedIn-netwerk of dit aansluit bij enkele contacten. Bijvoorbeeld een nieuw project in je portfolio of een nieuwe medewerker en daarmee een uitbreiding van de expertise kan aansluiten bij een bedrijf waar je eerder zaken mee hebt gedaan. Schrijf een kort bericht aan je contactpersoon met uitleg en geef een link naar de informatie op de website. Grote kans dat het project waar je naar verwijst, een ander project uit je portfolio of de combinatie er van een aanknoping geeft voor een gesprek.

Heb je een echt vernieuwend project afgerond? Of heb je expertise in een opkomende markt? Kijk dan ook eens of je binnen LinkedIn groepen jezelf kan preseneren. Hiervoor geldt opnieuw hetzelfde: plaats een bericht in de LinkedIn-groep met een verwijzing naar de website. Pas binnen de website kan het bericht helemaal in de juiste context worden gezien.

Share on: Share on Facebook Share on Linked In Share on Twitter Share on Pinterest Share on Google bookmarks