Webapps Online

 

"In the moment" mobile marketing

Dated Tuesday February 14, 2012

Tags: marketing, mobiele website

Met de opkomst van mobile veranderd de manier waarop je je doelgroep aanspreekt. Voor desktop websites geld dat de bezoeker op dezelfde plek blijft. Ook zie je vaak dat een website veel bezoekers krijgt tijdens kantooruren, of juist erbuiten, afhankelijk van de doelgroep. Beide regels gelden voor mobiele websites niet.

Korte paden

Mobiele bezoekers zijn, in tegenstelling tot desktop bezoekers, vaak kort online. Ze zitten op internet terwijl ze ergens op wachten of tijdens het reizen. Je kan dus slechts kort de aandacht vasthouden. De uiteindelijke handeling (reserveren, kopen, inschrijven) moet dus in een paar korte stappen kunnen worden afgerond.

Locatie en kaarten

Mobile gebruikers zijn mobiel. Speel hier op in. Gebruik de locatie van de bezoeker om je boodschap op aan te passen. Bijvoorbeeld door suggesties te doen over fysieke locaties in de buurt. Toon ook kaarten en routebschrijvingen. Grote kans dat de bezoeker de mobiele website gebruikt om naar de fysieke locatie te navigeren.

Interactie

Een van de grootste bezigheden op mobiel is social media. Mobile bezoekers zijn zeer interactief ingesteld. Maak hier gebruik van. Zorg voor social bookmarks waarmee bezoekers links kunnen generen naar de mobiele website op hun eigen profiel. Link in je eigen social uitingen ook naar je mobile website.

Share on: Share on Facebook Share on Linked In Share on Twitter Share on Pinterest Share on Google bookmarks