Webapps Online

 

Waarom mobiel effectiever is dan internet, tv en radio

Dated Tuesday February 14, 2012

Tags: marketing, mobiele website

Waarom mobiel effectiever is dan internet, tv en radio

Al decenialang is reclame gelijk aan tv en radiospotjes. Alhoewel reclames in kraten en bladen zich al veel langer hebben kunnen bewijzen en Google het grootste internetbedrijf ter wereld is geworden door AddWord, hebben beide vormen de tv reclame nooit kunnen verdringen. Hoe kan dit?

TV en radio associeren we met positieve informatie. We kijken/luisteren ontspannen naar de informatie en nemen die dan ook makkelijk op. Als we de krant lezen, of informatie op internet zoeken, zijn we veel kritischer op de informatie die we krijgen. Dit betekend dat het moeilijker is potentiele klanten via deze kanalen te overtuigen.

Een keerzijde van dit fenomeen is de dat klanten via kranten of het internet vaak loyaler zijn dan via TV of radio. Door de kritische houding is de keuze voor een merk bewuster gemaakt. Het is daarna moeilijker voor een ander merk hier tussen te komen.

Mobiel als positief kanaal

Mobiel gooit het spectrum weer geheel open. Mobiel verenigt namelijk beide werelden. Ten eerste wordt mobiel ervaren als een positief medium. Dit heeft meerdere oorzaken:

  • Door het hoge gebruik van social media op mobiel (ruim 70%) wordt mobiel geassocieerd met vrienden en famlie
  • Door spellen wordt mobiel ervaren als een leuk en ontspaannen medium
  • Mobiel is bereikbaar buiten kantooruren en dus minder gekoppeld aan werk

Mobiel als actief kanaal

Mobiel wordt net als tv en radio ervaren als een positief kanaal. Daarmee is het net zo laagdrempelig als tv en radio. Het is tegelijk een actief medium. Reclame komt binnen terwijl gebruikers actief zijn op social media of tijdens het spelen van een spel. Alhoewel de gebruiker niet actief bezig was de informatie te zoeken toen deze gepresenteerd werd, was de gebruiker wel in een actieve "state of mind". Dit heeft als gevolg dat gebruikers de boodschap bewuster opnemen. De loyaliteit die hier uit volgt is niet gelijk aan internet en papieren reclames, maar laat tv en radio wel ver achter zich.

Share on: Share on Facebook Share on Linked In Share on Twitter Share on Pinterest Share on Google bookmarks