Webapps Online

 

Internet is vrij, dring je app niet op!

Dated Monday February 20, 2012

Tags: gebruiksvriendelijkheid, mobiele website, ux, webapp

Steeds meer bedrijven ontwikkelen een app voor zowel smartphones als tablets. Bedrijfstechnisch gezien een logische beslissing. Je creeert een icoon op het startscherm van iemands telefoon of tablet en vergroot de kans dat de bezoeker een terugkerende bezoeker wordt.

Het probleem waar veel bezoekers die internetten met hun smartphone of tablet nu tegenaanlopen is dat de app wordt opgedrongen. Zie hieronder een voorbeeld van de website van het populaire Amerikaanse programma 60 minutes op de iPad:

Als je iets wilt lezen van de website van 60 minutes zal je dus de app moeten downloaden. Maar wat als je op 3G zit? Dan duurt het downloaden van een app veel te lang. Of als je alleen een artikel wou lezen dat iemand je toegestuurd heeft? Dan zit je waarschijnlijk niet te wachten op de app, maar wil ja alleen even het artikel lezen. En aangezien de website van 60 minutes vol zit social share opties, is de kans groot dat iemand een link doorstuurt.

Het forceren van een app download kan dus al snel averechts gaan werken. Laat dit dus een wijze les zijn voor alle aanbieders van apps. Geef de bezoeker de mogelijkheid, maar dring deze niet op! Geef de bezoeker altijd de mogelijkheid om terug te keren naar de (mobiele) website.

Share on: Share on Facebook Share on Linked In Share on Twitter Share on Pinterest Share on Google bookmarks