Webapps Online

 

Windows Phone kan nog niet overtuigen

Dated Tuesday March 20, 2012

Windows Phone kan nog niet overtuigen

Microsoft zet steeds verder in op Windows Phone. Door de samenwerking met Nokia hebben ze een marktaandeel gekocht en door ook de Metro interface naar Windows 8 te brengen zou iedereen overtuigd moeten raken van het gemak van dit concept. Windows Phone is echter nog geen overtuigend succes.

Een van de problemen is de hoeveelheid beschikbare apps. Het is de app store die de iPhone en later Android hebben gelanceerd. Het uitblijven van apps is ook datgene wat Blackberry heeft gereduceerd tot een kleine speler.

De uitdaging zit hem in het overtuigen van ontwikkelaars. En juist de ontwikkelaars lijken nog niet overtuigd van Windows Phone. Veel ontwikkelaars kijken er wel naar, maar overuigd raken ze niet. Waar iOS 90% van de ontwikkelaars heeft weten te overtuigen en Android 80%, is de stijgende lijn van Windows Phone nog niet eens bij de 40%:

Share on: Share on Facebook Share on Linked In Share on Twitter Share on Pinterest Share on Google bookmarks