Webapps Online

 

Blog

Dated Friday October 28, 2011; comments

Geef de URL op van de mobiele site en controleer deze valide is volgens de W3C richtlijnen.

Tool: http://validator.w3.org/mobile/

Bier en online marketing, hoe cafe's hoe klanten kunnen binden
Dated Thursday October 27, 2011; comments

Cafe's zijn eigenlijk één grote reclamezuil. Overal hangen posters van concerten en lokale activiteiten, op de wc's hangen aabiedingen van goedkope vliegtickets en achterop elk viltje staat waarom het geschonken bier het beste bier ter wereld is.

2 redenen waarom mobiel betalen een succes wordt
Dated Thursday October 27, 2011; comments

Mobiel betalen klinkt heel exotisch. We zien onszelf bij de kassa staan en met ons mobieltje snel even de boodschappen afrekenen. Mobiel betalen gebeurd echter op een totaal ander vlak: iTunes. Ook de aankopen binnen een app groeien snel. Geschat wordt dat er dit jaar, alleen in de VS, 10 tot 11 miljard dollar op deze wijze mobiel wordt betaald.

Ook mobiele sites kunnen gehackt worden
Dated Thursday October 27, 2011; comments

Waar op desktops firewalls en virusscanners gemeengoed zijn, installeert niemand deze op zijn mobiele telefoon. Een mobiele telefoon wordt blijkbaar de facto veilig geacht.

Hetzelfde geld voor mobile website. De Lektober aktie van Webwereld toont aan hoe zeer veiligheid er toe doet voor websites. En dat geld ook voor mobile websites. Die kunnen immers ook worden gehackt. Enkele tips om ook je mobile website veilig te maken:

Chrome 15: webapps als onderdeel van de browser
Dated Thursday October 27, 2011; comments

In de laatste update van Google Chrome (Chrome 15) hebben webapps een meer prominente plek ingenomen. Op de pagina die je ziet worden webapps weergegeven zoals we gewend zijn van iOS en Android. De aanpassing moet gebruikers meer het gevoel geven dat Webapps echt geinstalleerd zijn. Op deze manier presenteerd Google Chrome meer als een browser met plugins (de webapps) dan als een doorgeefluik.